Friday, January 28, 2011

PANAS : BLOGGER BRAVEHEART SEMAKIN BIADAP DAN KURANG AJAR BILA TERGAMAK GELAR TUANGURU NIK AZIZ, ANWAR DAN LIM GUAN ENG SEBAGAI SETAN

ARTIKEL INI DARI
www.pahangdaily.blogspot.com

Sungguh mengejutkan apabila terbaca laporan para sahabat di laman facebook yang mengatakan seorang Exco Blogger Pembela Negara (BPN) dari Pahang yang dikenali sebagai Bravaheart (foto) kini semakin kurang ajar dan biadap.

Malah, jika dilihat kepada perkataan yang dibuat pada artikel-artikel terakhirnya setakat ini ternyata sikap blogger terbabit semakin mencemar dan sungguh memalukan. Terbaru, dalam posting dilaman blognya beliau dengan jelas mengatakan pemimpin Pakatan Rakyat iaitu Tuan Guru Nik Aziz (PAS), Datuk Seri Anwar Ibrahim (PKR) dan Lim Guan Eng (DAP) sebagai setan (Syaitan). Dalam posting terbarunya hari ini (28 Jan) beliau menulis dengan tajuk "3 Setan Berceramah Malam Ini" bagi menggambarkan ketiga-tiga pimpinan Pakatan Rakyat itu.

Tergamak beliau mengatakan ulamak seperti Tuan Guru Nik Aziz sebagai "setan", gara ketaksubannya untuk mengampu UMNO BN. Sungguh memalukan melihat kelibat beliau mutakhir ini. Blogger terbabit seolah-olah sudah "tidak waras" lagi sebenarnya.

Mungkin dek kerana melihat seorang lagi rakan karibnya iaitu Blogger "Aku Yang Gambi" dijemput Illahi agaknya awal bulan lalu. Sangkaan kita, blogger seperti ini akan insaf atas apa yang berlaku kepada teman seperjuangan beliau itu. Rupa-rupanya dia masih terus berkhayal di alam sendiri. Sedangkan sebelum ini beliau merintih simpati mengharapkan pembelaan daripada puak-puak UMNO di Pahang ini.

Beliau merayu nasibnya tidak diendahkan oleh Unit Media Baru UMNO Pahang pimpinan oleh si Shamsuddin Nawawi (Dato' Sam) iaitu Setiausaha Politik kepada MB Pahang. Kini, nampaknya Braveheart sudah menemui rentak biar pun agak sumbang. Beliau mungkin sudah mendapat perhatian dan habuan daripada UMNO BN, lantaran itulah kini semakin menjadi-jadi pula perangainya.


Inilah bukti kebiadapan blogger terbabit dalam blognya Braveheart
Ini pula artikel yang sama turut disiarkan pula di laman pahangku

[Justeru itu kepada para penyokong Pakatan Rakyat diminta bersabar melihat keceluparan blogger ini. Kami yang sudah lama berjuang di alam siber pun tidak berani memberi gelaran menghina kepada pemimpin UMNO BN sebenarnya. Bagi kami, penghinaan seperti itu akan mencerminkan keperibadian mereka sendiri. Oleh itu, marilah sama-sama kita berdoa agar blogger terbabit diberi taufik dan hidayah oleh Allah SWT agar bertaubat di atas kenyataan menghina yang beliau keluarkan itu. Semoga pihak yang dihina juga dapat mengampunkan dan memaafkan beliau atas keterlanjuran ini. Kepada mereka yang mengenali beliau dan senantiasa berhubung dengan blogger terbabit diharap dapat memberi kata nasihat yang baik agar beliau sedar akan kesilapannya itu. Berblog perlu juga ada etikanya, yang ditentang ialah dasar parti dan tidak perlulah menunjukkan kebodohan dengan menggelar seseorang pemimpin dengan gelaran yang cukup hina dan amat memalukan!].

MALAM INI SOLAT HAJAT BESAR-BESARAN AKAN DIADAKAN
OLEH PELAJAR-PELAJAR PONDOK DAN MA'AHAD TAHFIZ UNTUK
BLOGGER BRAVEHEART...SEMOGA ALLAH MEMBALAS
KERJA-KERJAMU ITU

3 comments:

tungkaran hati.blogspot said...

nik aziz pernah berkata pas sanggup bekerjasama hatta dengan SYAITAN sekalipun demi perjuangan parti...! harap betulkan jika saya yang terkeliru!

Dr Rita Coolidge said...

mereka memang utusan SETAN!

YB Raz said...

ya allah..kau selamatkan lah kami dari manusia munafik nik aziz..dan kau berikanlah petunjuk kepadanya supaya bertaubat dan kembali ke jalan yang benar amin...