Monday, October 26, 2009

GUNA SAMSENG UNTUK PERTAHAN PEMERINTAHAN HARAM

( Ulasan kepada berita Malaysiakini.com yang bertajuk
ADUN PERAK RISAU KESELAMATAN )

ADUN Perak daripada Pakatan Rakyat mungkin tidak akan menghadiri sidang DUN Rabu ini jika polis gagal memberi jaminan terhadap keselamatan mereka.

Pengerusi Kelab Penyokong Kerajaan Pakatan Rakyat (PRBBC) Khalil Idham Lim berkata keputusan berkenaan bagaimanapun akan ditentukan oleh pimpinan gabungan pembangkang negeri.

"Matlamat kami adalah hadir sidang... kami akan serah kepada pimpinan jika keputusan sebaliknya," katanya pada sidang akhbar di pejabat PAS Perak di Ipoh hari ini.

Semalam, Pesuruhjaya PAS Perak Abu Bakar Hussain berkata ADUN Pakatan akan membuat laporan polis meminta jaminan keselamatan daripada polis kerana dikhuatiri ada ancaman terhadap mereka sebelum dan semasa sidang.

Ketua Polis Perak Datuk Zulkefli Abdullah ketika dihubungi hari ini berkata polis akan menjaga keselamatan sepanjang sidang berkenaan termasuk ADUN BN atau Pakatan.

Ulasan : Bukannya saya nak mengata, tapi hakikatnya berlaku demikian.Bila ada sahaja sesuatu isu yang sedikit tegang kemudian berkait pula dengan Pas, lepas tu nak berhadapan dengan Pas tak mampu..lalu mereka pun guna kaedah kekasaran. Nampak gayanya di Perak caranya sama jugak.Bila dah tak mampu nak berhadapan dengan kekuatan hujjah,mereka guna kekuatan tenaga untuk menghuru harakan keadaan.Begitu juga di Bagan Pinang,apabila melihat mood rakyat menyebelahi pakatan mereka guna kekerasan dan provokasi.

Mereka yang menggunakan kekerasan ini beruntung....sebab penyokong pas masih tak melawan.tapi ingat !!! bukan takut tapi hormat kepada arahan pimpinan, kalau pimpinan kata mara !!! jawabnyaaa.....tahu sendirilah.

No comments: