Monday, October 17, 2011

SEX modal UMCO dulu kini dan selamanyaaaa....

Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng enggan mengulas laporan dalam blog pro-Umno yang mendakwa anak lelaki seorang kenamaan di negeri itu mencabul kehormatan seorang rakan pelajar wanitanya.

Sebaliknya, Lim yang juga setiausaha agung DAP mencabar Umno supaya menerbitkan dakwaan itu di akhbar-akhbar dan media milik mereka.NONE

"Biarkan Umno menerbitkan berita itu dulu, kemudian anda boleh saksikan apa yang akan kami buat.

"Apa yang berlaku sekarang, mereka baling batu, sembunyi tangan. Mengapa harus saya menjawab mereka setiap kali?” soalnya pada sidang akhbar di Pulau Pinang hari ini.

Menurut Lim, beliau mempunyai tugas lain yang lebih mendesak bagi menguruskan kerajaan negeri daripada menjawap tohmahan seumpama itu.

Awal hari ini, isteri Lim, Betty Chew, juga enggan mengulas dan hanya berkata, "Tolong kemukakan soalan kepada KM".

Media di Pulau Pinang hari ini kecoh apabila blog pro-Umno mendakwa anak pemimpin tinggi politik mencabul kehormatan budak sekolah dan bagi menutup perbuatan itu, bayaran RM200,000 didakwa disogok kepada ibu bapa budak perempuan itu supaya tidak menghebohkannya.

Pindahkan anak

“Dek tidak dapat menanggung malu, bapa VVIP itu telah memindahkan anak beliau ke sekolah lain. Dan perkara ini hanya diketahui oleh mereka yang terlibat sahaja dan juga pegawai-pegawai penting VVIP tersebut!

“Siapalah VVIP negeri Pulau Pinang yang ada ilmu kira-kira dan matematik hingga dapat mengira RM100,000 untuk 1 buah dada yang diramas oleh anak lelaki beliau?” tulis blogger dengan nama Dr MiM di novandri.blogspot.

Berikutan pendedahan itu, blog pro-Umno terus membuat spekulasi bahawa identi orang kenamaan yang dimaksudkan itu adalah Lim.

Anak lelaki ketua menteri itu yang berusia 16 tahun itu didakwa baru-baru ini dipindahkan dari sekolah Cina Heng Ee ke Sekolah St Xavier’s Institution baru-baru ini keraja masalah disiplin.

Bagaimanapun pihak sekolah telah menafikan dakwaan berkenaan.

Sumber dari sekolah Heng Ee mengesahkan anak Lim memang dipindahkan ke sekolah lain dan proses dijalankan mengikut prosedur yang ditetapkan.

Beliau menafikan dakwaan pemindahan ke St Xavier’s Institution adalah kerana masalah disiplin seperti yang didakwa itu.

“Dia adalah seorang pengawas di sekolah dan mempunyai prestasi yang agak baik dalam bidang akademik. Kami tidak mahu dia meninggalkan sekolah ini.

"Malah ibu bapanya juga tidak mahu dia meninggalkan sekolah ini tetapi dia memilih untuk belajar di sekolah lain,” kata sumber yang tidak mahu identitinya didedahkan.

ULASAN : Bila ada saja kenyataan berkait dengan sex, kita boleh agak dah....Pastinya datang dari UMCO....pemikiran mereka tetap cara lama...sedangkan tahap pemikiran manusia makin berubah.....mereka syok dengan cara mereka sendiri sedangkan orang makin lama, makin muak mendengar kenyataan-kenyataan berkait dengan sex ini.Sebenarnya puak-puak UMCO ini nak samakan cara hidup pemimpin kita dengan pemimpin mereka yang jauh dari akhlak-akhlak islam.Bagi sesetengah pemimpin mereka, perbuatan yang menjurus kepada sex adalah perkara biasa. Contohnya JAMALUDDIN JARJIS yang pernah didakwa kerana meraba punggung seorang gadis, Dr RAHMAN ISMAIL ketika itu menjadi Ahli Parlimen Gombak ada affair dengan Senator NORHAYATI TAN SRI ONN, Ketua Umno Bahagian Gombak Ir Rahim Kamaruddin dengan seorang wanita sebagaimana yang didedahkan oleh blog http://tawanmalaysia.com bertarikh 18 Mac 2011. Di Kedah Setiausaha Bahagian Jerlun JASMI MUHD ISMAIL berkhalwat dengan YUSMAWATI YAAKOB yang merupakan Ketua Puteri UMNO Bahagian Jerlun.Itu tak termasuk kes Rahim Tamby Chik dan yang seangkatan dengannya lagi....Bererti dalam UMNO perkara ini adalah perkara biasa...sampai menjadi-jadi tuduh orang lain seperti mereka.

No comments: